top of page

Radonudskiller

Har du opdaget at du har Radon i din bolig? Radonudskilleren fjerner radon inden det når ind i bygningen. Hvis din bolig er bygget med et dræn under gulvet, er det tilsluttet en sandfangsbrønd og en pumpe, så det blot at udskifte sandfangsbrønden med en Radonudskiller, og så fjerner den både fugt og radon, og evt. andre giftige dampe. 

Hvordan ved jeg om mit hus har radon? 

Du kan starte med at slå din adresse op på DinGeo.dk, her kan du se hvor høj risiko din bolig kan være udsat. Dernæst vil det være en god ide at få lavet en radonmåling. Denne måling vil så fortælle dig hvor meget radon niveauet er målt til, og dermed hvor meget din bolig er udsat for radongassen. Hvis denne måling er over 100mp/m3 så skal du gøre noget ved problemet, da dette niveau er skadeligt for dig, og din familie. 

Hvornår bruges en Radonudskiller?

Radonudskilleren bruges hvis du både har problemer med fugt og radon. Radonudskilleren bliver ofte etableret i forbindelse med nybebyggelser eller renovering. Radonudskilleren erstatter nemlig radondugen, som ellers er den mest normale metode for at bekæmpe radon. 

 

Hvor placeres Radonudskilleren? 

Radonudskilleren bliver, i de fleste tilfælde, etableret med samme princip som et dræn, altså med rør der løber under gulvet på nederste etage (kælder eller stue). Disse rør forbindes til radonudskilleren, som vil være placeret udenfor bygningen -under jorden, der hvor det er muligt, evt. i græsplænen eller i et bed, og afsluttes med et dæksel. Derudover placeres udluftningen, væk fra huset og opholdssteder, så som terrasser og lege områder. 

Hvorfor skal man vælge en Radonudskiller? 

Radonudskilleren har den fordel at den ikke blot fjerner radongasser, den fjerner også andre skadelige gasser som siver op fra undergrunden. Ydermere fjerner radonudskilleren også fugt, og er derfor det perfekte valg for dig som både lider af radon og fugt i bygningen. Derudover fjerner denne løsning også radon inden det når ind i din bygning og er skadeligt, i modsætning til mange andre løsninger på markedet. Radonudskilleren har en dokumenteret effekt, og radonniveauet kommer langt under grænseværdien blot 1 time efter etablering. 

Hvorfor skal man fjerne radon? 

Radon er meget sundhedsskadeligt, og er den næst hyppigste årsag til lungekræft, det er derfor meget vigtigt at fjerne gassen, da vi opholder os meget i vores hjem og derfor dagligt bliver udsat for radon. Derudover er det også i følge lovgivningen, Br18 , et krav at man fjerner radon hvis niveauet er over 100mp/m3. 

Læs mere om radonudskilleren på Radonnord.dk

Priser

Prisen for radonudskiller afhænger af mange faktor f.eks. hvor langt ned der skal graves, om der allerede er et dræn installeret, er der let adgang til huset med gravemaskine osv. Men ring eller skriv til os, så kan vi komme ud og rådgive dig til den bedste løsning, og komme med et uforpligtende tilbud.

bottom of page